Steelwork

Skjæring og knekking

Metallplater kan skjæres, stanses, klippes, formes, bøyes, sveises, valses, nagles, bores, tappes og maskineres. Komponenter kan settes rett inn i metallplater. Plater og sammenstillinger kan børstes, anodiseres, pulverlakkeres, spraymales, silketrykkes eller merkes på annen måte. Og selvfølgelig kan deler, skrus eller sveises inn i komplekse strukturer.

  • Skjæring var lenge den primære måten å kutte stålplater på, men har nå blitt erstattet av raskere og mer presise metoder.
  • En stansepresse kan brukes til å stanse og dysesett for å kutte metall. Dette er spesielt effektivt for å kutte relativt enklere deler enn det som ville blitt kuttet med laser eller vannstråle. Fordi den kan operere med hundrevis av slag i minuttet, kan en stansepresse lage passende deler raskt. Stansing kan også brukes til å lage hull eller andre utskjæringer i deler. Ved å kombinere stansing og laserskjæring kan du lage et komplekst flatt mønster med størrelsesbegrensede stemplede funksjoner.
  • CNC laserskjæring fungerer med stråler av oksygen, nitrogen, helium eller karbondioksid for å brenne bort metall og produsere en ren, ferdig kant. Hastigheten på denne prosessen er forskjellig med tykkelsen på metallet, men kuttet kan være ganske komplisert og, ved toleranser på +/- 0,005 tommer eller bedre, er det ganske presist. Og fordi det ikke er kontakt, slites ikke verktøyet slik en mekanisk kutter gjør. To typer lasere brukes i metallproduksjon. Fiberoptisk laser brukes til tynnere og mer reflekterende materialer for å levere presise kutt. Multigass- eller CO2-lasere er kraftigere og egnet for tykkere målere.
  • Fotokjemisk maskinering er en prosess med kontrollert etsing ved bruk av CAD-genererte sjablonger for å etterlate et mønster som er kjemisk aktivert for å fjerne uønsket metall.

Bøyning. De fleste metaller kan bøyes langs en rett akse ved hjelp av en rekke presser. Formene til bøyninger kan variere fra milde kurver, som de langs den vertikale aksen til en stålboks, til skarpe hjørner i vinkler over, under eller rett ved 90 grader. Kantpresser brukes til å lage disse relativt skarpe svingene. Rulle- og formingsmetoder produserer åpne eller lukkede enkeltaksekurver i en kontinuerlig bøyeoperasjon.