Steelwork

Metallplater – design og fabrikasjon

Plater i metall er et av de mest allsidige materialer som finnes i produksjonsindustrien. De lages av stål, aluminium, messing, kobber, tinn, nikkel, titan eller edle metaller. Den varierer i tykkelse fra svært tynne plater til tykke plater på over 300mm. De har en rekke former: vanlige flate plaer, preget, etset, ribbet, korrugert og perforert. Og bruksområdene er stort over mange forskjellige bransjer, inkludert transport, romfart, forbrukerelektronikk, industrielle møbler, maskiner og mye mer.

Avhengig av bruk, tilbyr metallplater fordeler, ikke bare i forhold til ikke-metalliske alternativer, men også over andre typer metallproduksjon. Sammenlignet med maskinering har bearbeiding av plater generelt betydelig lavere kostnad.

I stedet for å starte med en blokk med materiale, hvorav mye vil bli maskinert bort, lar metallplater deg kjøpe det du trenger og bruke det du trenger. Resten av en metallplate er fortsatt brukbar, mens spon – sponene som fjernes ved maskinering – kan resirkuleres.